Новини

Підбили підсумки співпраці Управління Держпраці з ДВС та силовими структурами Закарпаття

Учора на Закарпатті побував заступник Міністра юстиції України Денис Чернишов. Посадовець взяв участь у засіданні регіональних штабів зі стягнення заборгованості з виплати аліментів та заробітної плати, на якому були також присутні керівник обласного управління юстиції Євген Когутич, заступник начальника Управління ДВС Віктор Овчинніков, представники та очільники інших обласних відомств і їх структурних підрозділів. Управління Держпраці у Закарпатській області представляла головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Маріанна Гукс.

Відкриваючи засідання, Денис Чернишов наголосив на важливості співпраці органів ДВС,  Держпраці та силових структур, оскільки  йдеться про інтереси багатьох громадян, у першу чергу дітей.  А спільна діяльність цих відомств допоможе вивести у правове поле усіх роботодавців, які мають нелегальних працівників-боржників зі сплати аліментів.

Заступник начальника Управління ДВС Віктор Овчинніков повідомив, що за перше півріччя 2019 року з недобросовісних платників вдалося стягнути аліментів на суму понад 70 млн. грн. Суди задовольнили 175 протоколів та винесено відповідні постанови про притягнення боржників до адміністративної відповідальності у вигляді суспільно-корисних робіт.

Водночас на засіданні були обговорені проблемні питання, які виникають під час стягнення заборгованості із заробітної плати. Ситуацію щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах краю охарактеризувала у своєму виступі посадовець Управління Держпраці Маріанна Гукс. За її словами, це питання перебуває на постійному контролі керівництва Управління, вивчається у ході проведення усіх інспекційних відвідувань. До підприємств-боржників вживаються необхідні заходи впливу. Також проводилися інспекційні відвідування за повідомленнями Державної виконавчої служби  у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю.    

У підсумку учасники вирішили активніше долучати представників інших державних органів з метою ефективнішого впливу на боржників.