Новини

На семінарі-тренінгу в Берегові відточували навики з ліквідації нещасних випадків

Про особливості наглядової діяльності у сфері промислової безпеки, охорони і гігієни праці, а також додержання законодавства про працю йшлося на семінарі-тренінгу, який проходив 2-4 липня у Берегові. Програма проведення заходу передбачала теоретичну і практичну частини.

Виступаючи під час теоретичного блоку, що проходив у конференц-залі оздоровчого комплексу «Жайворонок-Пачінта», начальник відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об`єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області Віталій Ляхович ознайомив присутніх з останніми законодавчими змінами в сфері охорони праці, зокрема зупинився на нововведеннях у Положенні про розслідування нещасних випадків на виробництві.

Принагідно посадовець наголосив на необхідності дотримання вимог безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки під час роботи на АЗС, у замкнутих просторах, а також вимог так званих ПЛАСів (Планів локалізації аварійних ситуацій).  Спираючись на відомий вислів: «Ми працюємо усе життя, жертвуючи здоров’ям, аби потім на зароблені гроші поправити своє здоров’я», Віталій Ляхович  звернув увагу учасників заходу на важливість офіційного оформлення трудових відносин, особливо при виконанні робіт підвищеної небезпеки. Адже тільки легальне працевлаштування передбачає соціальну захищеність найманих працівників у разі травмування під час виконання професійних обов’язків.

На семінарі-тренінгу також розглянули  статистику професійних захворювань та нещасних випадків на АЗС краю, і проаналізували вплив різних факторів на рівень зростання виробничого травматизму на таких підприємствах. За підсумками заходу, присутні  мали змогу поставити запитання за суттю основних тем семінару і отримати на них відповіді.

У ході практичної частини учасники семінару побували на одній з АЗС ТОВ «ОККО-Рітейл», де були проведені тренувальні навчання з ліквідації аварійної ситуації – імпровізованої пожежі.