Новини

Комунальне підприємство водопостачання в Іршаві перевірили посадовці Управління Держпраці

Понад тридцять порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки виявили галузеві інспектори Управління Держпраці у Закарпатській області під час недавньої перевірки Комунального підприємства водопостачання Іршавської міської ради.

У ході контрольного заходу посадовці з'ясовували, чи безпечно проводяться на підприємстві певні види робіт, як експлуатуються об’єкти, устаткування, машини та механізми, чи дотримуються тут спеціальних вимог гірничого нагляду тощо.

На щастя, виявлені порушення не мали системного характеру. Серед найпоширеніших – окремі працівники не пройшли відповідного навчання або не ознайомлені з інструкціями; відсутня деяка документація з питань охорони праці, зокрема відсутність переліку робіт підвищеної небезпеки, відсутність певних інструкцій з ОП, відмітки про виконання планових ремонтів обладнання, відсутність дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію електроустановок потужністю понад 1000В,  відсутність  Технологічної схеми  розробки Іршавського родовища питних підземних вод та інші.

Водночас  на підприємстві не призначено відповідальних за утримання та безпечну експлуатацію обладнання, безпечне проведення робіт вантажопідіймальними механізмами. Також не проведена санітарна очистка однієї із санітарних зон свердловини водозабору та не визначені категорії осіб, котрі підлягають попередньому (періодичному) медогляду у поточному році.

Деякі з виявлених недоліків працівники комунального підприємства виправили ще до завершення перевірки, на усунення інших керівництву був виданий припис. А осіб, які допустили вказані порушення, притягнуто до адміністративної відповідальності.