Новини

У ході інформаційно-роз’яснювальної кампанії держінспектори радили роботодавцям дотримуватися вимог чинного законодавства

Посадовці відділу  з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області  Артур Сумара, Маріанна Гукс та Зорян Берник провели низку інформаційно-роз’яснювальних заходів з працівниками та власниками закладів, що здійснюють роздрібну  та гуртову торгівлю в Ужгороді.

Упродовж двох тижнів головні державні інспектори відвідали 25 таких торговельних точок обласного центру. Метою проведення інформаційних відвідувань було поінформувати суб’єктів господарювання і їх найманих працівників про вимоги щодо оформлення трудових відносин та нагадати, які види відповідальності передбачені у чинному вітчизняному трудовому законодавстві за порушення цих норм. Під час проведення заходів представники Управління Держпраці краю роздали учасникам листівки-пам’ятки з відповідною інформацією та вказаними реквізитами Управління.

«Таким чином ми вкотре намагалися нагадати роботодавцям про необхідність подбати про своїх найманих працівників та про їхнє майбутнє,  – резюмує головний державний інспектор Маріанна Гукс. – А також застерегли їх від ризику наразити власний бізнес на штрафи, адже використання незадекларованої праці – це грубе порушення чинного законодавства».