Новини

Півсотні порушень вимог нормативно-правових документів з охорони праці зафіксували на «Мукачівводоканалі»

Управління Держпраці у Закарпатській області комісійно провело планову перевірку дотримання вимог законодавства з охорони праці, промислової безпеки та гігієни праці у КП «Мукачівводоканал».

Як зауважив заступник начальника відділу нагляду у будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництві і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області Олександр Гойс, на вказаному підприємстві створена та функціонує система управління охороною праці. Тут наявні дозволи на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки.

 

 

 

 

Але при цьому під час перевірки зафіксовано півсотні порушень законодавства з охорони праці та гігієни праці. Серед найбільш суттєвих, наприклад, допуск до робіт підвищеної небезпеки осіб, чиї прізвища відсутні у відповідному наказі по підприємству, або видача наряду-допуску до вказаних робіт майстром, прізвища якого також немає у згаданому наказі; проведення випробування переносних драбин з порушенням періодичності; відсутність заключного акту за результатами періодичного медичного огляду працівників; відсутність спеціально призначеної особи, яка повинна здійснювати нагляд за утриманням і безпечною експлуатацією обладнання та за безпечне проведення робіт на вантажопідіймальній техніці тощо. Також новоприйняті працівники не пройшли стажування, а з окремими не проведений інструктаж.

За результатами контрольного заходу видані приписи для обов’язкового усунення вказаних недоліків до адміністративної відповідальності притягнуті керівник та відповідальні інженерно-технічні працівники підприємства.  Водночас керівнику підприємства запропоновано припинити експлуатацію обладнання, яке створює загрозу життю та здоров’ю працюючих.