Новини

В Управлінні Держпраці визначали шляхи ефективної протидії та запобігання проявам корупції

Під час сьогоднішнього навчання з питань антикорупційного законодавства, яке провів з інспекторським складом Управління Держпраці у Закарпатській області відповідальний за цей напрям роботи головний спеціаліст Юрій Пеца, йшлося про так званий ризик-орієнтований підхід як дієвий механізм запобігання корупційним проявам серед держслужбовців.

Доповідач вкотре нагадав присутнім, які види відповідальності передбачені за корупційні правопорушення, розповів про відшкодування збитків, завданих державі внаслідок корупційного діяння. Додатково учасники зібрання опрацювали питання, пов’язані з існуючими обмеженнями щодо осіб, які звільнилися з посад або припинили діяльність, спрямовану на виконання функцій держави, обмеження щодо використання службового становища, сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, одержання подарунків, роботи близьких осіб тощо.

Перший заступник начальника Василь Грицик, який також взяв участь у заході, рекомендував колегам удосконалити організацію та проведення превентивних і контрольних заходів, при цьому дотримуючись усіх вимог антикорупційного законодавства. 

Підбиваючи  підсумки навчання,  наголосив на необхідності неухильного дотримання  посадовцями  Управління Держпраці під час здійснення своєї діяльності вимог Закону України «Про запобігання корупції».