Новини

Щоб майбутнє праці було безпечним і здоровим

Тема семінару-навчання, що відбулося у Тячеві в ДП «Ламела» за участі працівників цього підприємства, представників Управління Держпраці у Закарпатській області, зокрема начальника відділу нагляду в СКС та АПК Володимира Вербовського, головного державного інспектора Мирослава Феделеша, а також завідувачки сектору профілактики страхових випадків відділення виконавчої дирекції ФССНВ у Тячівському районі Оксани Леспух, представника Тячівського управління соціального захисту населення Жанни Худан, збігалася з девізом цьогорічного Всесвітнього Дня охорони праці.

Це й не дивно, адже фірма, де проходив захід, займається глибокою переробкою деревини і виготовленням мебельної та іншої дерев’яної продукції. Саме за такими підприємствами, на думку посадовців Управління Держпраці, – майбутнє нашого краю. Адже лісова і деревообробна галузь у всі часи належали до провідних галузей Закарпаття.

Відкриваючи семінар, Володимир Вербовський проаналізував випадки виробничого травматизму, що сталися торік  у нашому  краї загалом і на деревообробних підприємствах зокрема, нагадав правила безпечної експлуатації електроустановок, електрообладнання, освітлювального обладнання та  вимоги з охорони праці в деревообробній промисловості.

Своєю чергою Мирослав Феделеш  виступив з коротким оглядом  нормативних документів, які стосуються  ринкового нагляду, зокрема технічних регламентів, що є у сфері діяльності Держпраці. Насамперед учасникам зібрання були доведені вимоги «Технічного регламенту засобів індивідуального захисту», а саме: засобів захисту органів зору, від механічної вібрації, для захисту тіла або його частин та засобів захисту від шкідливого впливу шуму. Посадовець наголосив на важливості та необхідності дотримання цих вимог та загальних правил з охорони праці.