Новини

Студентів випускних курсів агітували за легальне працевлаштування

Низку освітньо-роз’яснюючих лекцій для студентів-випускників кількох факультетів  Ужгородського торгово-економічного коледжу КНТЕУ та Закарпатської академії мистецтв провели сьогодні головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області Зорян Берник, Артур Сумара та Маріанна Гукс.

У доступній формі лектори розповіли учасникам зібрання про вимоги трудового законодавства України, насамперед, які стосуються праці неповнолітніх, роз’яснили їх права, гарантії та обмеження.

Посадовці Управління Держпраці також закликали нинішніх студентів завжди відстоювати свої права, вимагаючи офіційного оформлення трудових відносин, і за жодних обставин не погоджуватися на тіньові форми зайнятості. Адже таким чином вони ризикують залишитися якщо не без обіцяного заробітку, то належного пакету соціальних послуг точно.

Під час лекцій йшлося і про можливі ризики, пов’язані з прийняттям оманливих пропозицій працевлаштуватися за кордоном.

«Нашій державі потрібні молоді, кваліфіковані працівники. Від правильної, свідомої позиції сьогоднішнього молодого покоління значною мірою залежить майбутнє України. Не варто шукати сумнівних заробітків за кордоном, краще розбудовувати власну державу, як каже народна мудрість: «Де родився – там згодився», – підсумував  головний держінспектор Зорян Берник.

Наприкінці кожної лекції присутні мали можливість поставити представникам Управління Держпраці свої запитання та отримати вичерпні відповіді і роз’яснення.