Новини

Випускникам Ужгородського культосвітнього коледжу розповіли про можливі ризики нелегального працевлаштування

Завтра у студентів випускних курсів Ужгородського коледжу культури і мистецтв відбудеться розподіл на роботу. У переддень цієї важливої події із спудеями зустрівся перший заступник начальника Управління Держпраці у Закарпатській області Василь Грицик, аби провести свого роду напутню бесіду.

Зокрема, посадовець розповів вихованцям коледжу, а в найближчому майбутньому працівникам культосвітніх закладів, про можливі ризики, які очікують на тих, хто приймає тіньові форми зайнятості. 

«Праця без офіційного оформлення трудових відносин позбавляє працівника права на отримання всіх гарантій та компенсацій, передбачених трудовим законодавством України», отож в інтересах самих найманих працівників не  погоджуватися виконувати роботу без офіційного оформлення трудового договору», - сказав Василь Грицик.

Водночас він звернув увагу аудиторії і на визначену законодавством відповідальність за використання роботодавцями нелегальної праці найманих працівників, насамперед на чималі штрафні санкції за такі правопорушення. Принагідно посадовець нагадав студентам, що від офіційного працевлаштування сьогодні – залежатиме наявність їхнього пенсійного забезпечення завтра.

На завершення представники Управління Держпраці у Закарпатській області роздали  студентам листівки-пам’ятки та порадили, у разі виникнення якихось питань пов’язаних з трудовими правовідносинами, звертатися до фахівців Управління по допомогу.