Новини

Як налагоджена система управління охороною праці у Виноградівському лісгоспі

Посадовці Управління Держпраці у Закарпатській області завершили планову перевірку з питань охорони праці та промислової безпеки у ДП «Виноградівське лісове господарство», за результатами якої виявили деякі порушення, про що вказали у виданому керівництву приписі для їх обов’язкового усунення. На щастя, усі ці недоліки не мали системного характеру, і більшість з них вдалося усунути на місці.

За словами головного державного інспектора сектору нагляду в АПК та СКС Мирослава Феделеша, у ході проведення контрольного заходу основна увага зверталась на такі питання, як дотримання Правил охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості, безпеки на лісозаготівельних роботах, а також на виконання вимог карт технологічного процесу.

Як відомо, діяльність у лісі пов’язана з високим ступенем виробничого ризику. Тож представники контролюючого органу з’ясовували також, чи пройшли працівники відповідне навчання та перевірку знань,  періодичні медогляди, чи  приділяють належну увагу питанню безпечної експлуатації механізмів при виконанні вантажно-розвантажувальних робіт, при лісосічних роботах тощо.

Загалом перевірка засвідчила, що в лісгоспі непогано налагодження система управління охороною праці. До слова, тут працюють кваліфіковані спеціалісти. Одна з бригад навіть щороку бере участь в обласних змаганнях лісорубів і, треба сказати, небезуспішно.