Новини

Стан охорони праці на ужгородському «Водоканалі» перевірили посадовці Управління Держпраці

У комунальному підприємстві «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Ужгорода» проходила планова перевірка Управління Держпраці у Закарпатській області. Треба сказати, що планові контрольні заходи на таких суб’єктах господарювання, відповідно до їхнього ступеня ризику, проводяться не частіше одного разу на два роки. Тож попередня така перевірка проходила у 2016-му. Але торік тут стався нещасний випадок, тож підприємство перевірялося позапланово.

Попри це, у ході контрольного заходу посадовці Управління Держпраці, виявили певні недоліки в організації охорони праці. За словами заступника начальника відділу нагляду, у будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді  на виробництві та об’єктах підвищеної небезпеки  Олександра Гойса, деякі працівники не ознайомлені належним чином з інструкціями з ОП, відповідальними за виконання газонебезпечних робіт призначаються особи, які ці роботи виконують; на балонах ЗВГ відсутні розпізнавальні знаки, заглушки. Водночас на підприємстві немає встановленого порядку організації проведення робіт автокраном поблизу ВРУ, ПЛ та не призначені відповідальні працівники за безпечне виконання робіт вантажопідіймальними механізмами, відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки.

Частину цих недоліків вдалося виправити відразу, на усунення інших був складений акт, і керівництву КП виданий відповідний припис. Відповідальним особам, які допустили ці порушення, доведеться відповідати в адміністративному порядку.

Для запобігання виникненню аналогічних недопрацювань у майбутньому, за результатами перевірки, посадовці Управління Держпраці провели з колективом підприємства семінар, на якому проаналізували основні причини порушень та шляхи їх усунення.