Новини

Чопським «технікам» роз’яснили вимоги охорони праці під час робіт на висоті

На базі підприємства «Техніка», що дислокується в місті Чоп Ужгородського району, відбулася семінар-нарада на тему: «Безпечне виконання робіт на висоті та на підйомних спорудах». Модератором заходу виступив головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді  на виробництві та об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області  Ігор Кос. У семінарі взяли участь керівники та посадові особи підприємства.   

Присутні обговорили актуальні питання з охорони праці та проаналізували  основні причини виникнення нещасних випадків при виконанні робіт на висоті. Адже, як слушно підмітив Ігор Кос, успішна профілактика виробничого травматизму можлива лише за умови ретельного вивчення причин їх виникнення. 

На нараді були також висвітлені питання проведення навчання, інструктажів, перевірки знань з охорони праці; утримання у безпечному технічному стані обладнання, машин і механізмів, деталі яких рухаються або обертаються

Окрему увагу учасники заходу приділили проблемі допуску до виконання робіт на висоті осіб, які  працюють за сумісництвом, не мають відповідних фахових знань та не пройшли спеціальне навчання.

Посадовець Управління Держпраці нагадав основні нормативно-правові документи, вимоги яких повинні працівники підприємства. Зі свого боку керівництво ТОВ «Техніка» пообіцяло за підсумками семінару  провести роз’яснювальну роботу з робітниками, котрі працюють з підіймальними механізмами, виконують ремонт на механізмах, деталі яких рухаються, з площадок  та настилів.