Новини

Посадовець Управління Держпраці провів превентивний захід з колективом ТОВ «Термінал-Карпати»

Упродовж минулого року в області вдалося знизити рівень смертельного виробничого травматизму. Цьому насамперед сприяла організована посадовцями Управління Держпраці у Закарпатській області системна превентивна робота на підприємствах краю.  Її логічним продовженням стала проведена днями  головним державним інспектором відділу нагляду у будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді  на виробництві та об'єктах підвищеної небезпеки Ігорем Косом   зустріч  з колективом ТОВ «Термінал-Карпати» на тему: «Безпечна експлуатація обладнання, машин і механізмів, деталі яких рухаються та/або обертаються».

Основною метою заходу було підвищити рівень знань з охорони праці та промислової безпеки працівників цього підприємства. Адже, як слушно зауважив Ігор Кос, питання охорони праці потребує особливої уваги тим паче, що «Термінал-Карпати» займається вантажно-розвантажувальними роботами, і людям, які тут працюють, доводиться щодня мати справу з відповідним виробничим обладнанням і технікою.

Посадовець ознайомив присутніх зі станом виробничого травматизму в області, порядком проведення розслідувань на виробництві. Також роз’яснив порядок утримання у безпечному технічному стані металевих конструкцій, будівель, настилів, ремонтних та перехідних майданчиків. Окремо приділив увагу захисним огородженням виробничого обладнання і правилам безпечного виконання вантажно-розвантажувальних робіт, зокрема робіт з використанням драбин та помостів.

На завершення зустрічі головний державний інспектор закликав відповідальних осіб цього суб’єкта господарювання посилити контроль за виконанням вимог нормативно-законодавчих актів, інструкцій з охорони праці, а працівників – дбати про особисту безпеку та безпеку людей, які працюють поряд.