Новини

Інформаційні рейди Управління Держпраці дають позитивні результати

Метою чергової виїзної акції, яку провели днями головні державні інспектори відділу  з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів  Управління Держпраці у Закарпатській області у селі Подобовець Міжгірського району, було переконати роботодавців і найманих працівників у перевагах легальної праці, а також мінімізувати кількість порушень трудового законодавства, за які передбачені чималі фінансові санкції, що можуть підірвати  економічну спроможність місцевих суб’єктів господарювання.

Це вже третій подібний захід, організований цьогоріч посадовцями Управління Держпраці у гірськолижній курортній зоні краю. У ході його проведення головні держінспектори роздали буклети з інформацією для роботодавців та найманих працівників, а також роз’яснили бажаючим актуальні для них питання. Водночас вкотре наголосили, що за відсутності офіційного працевлаштування працівник втрачає право на гідні умови праці, на захист від незаконного звільнення, право на визначену тривалість робочого часу і часу відпочинку, соціальне страхування у разі втрати працездатності та право на пенсійне забезпечення.

До речі, тільки за підсумками проведених нещодавно на Воловеччині та Міжгірщині  інформаційно-роз’яснювальних рейдів, суб’єкти господарювання офіційно зареєстрували 15 осіб.