Конкурси

В Управлінні Держпраці Закарпаття визначили лауреатів регіонального туру конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»

На адресу Управління Держпраці у Закарпатській області надійшло близько 150 робіт, що попередньо були відібрані з-поміж інших малюнків у навчальних закладах. Сьогодні, під час засідання організаційного комітету, члени журі  підбили  підсумки та визначили переможців регіонального туру. Як відомо, відбір лауреатів проводився у трьох вікових групах. Традиційно найбільш активними виявилися учасники другої вікової категорії. Відсоток цих робіт переважає.

Окремо журі відзначило активність, творчий підхід і якість виконання малюнків вихованців Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості ПАДІЮН та Монастирецького НВК (Хустський район). Адже ось уже кілька останніх років поспіль маленькі художники з цих закладів стають переможцями конкурсу у різних номінаціях. Цьогоріч до них долучилися і вихованці Перечинського професійного ліцею.

Так, за результатами проведення цьогорічного відбору, переможцями у наймолодшій групі (6-10 років) стали:

І місце – Горват Ганна, 6 років, Монастирецький НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. –ДНЗ», Хустськкий район (Охорона праці-наш захист).

ІІ місце – Сухоняк Тарас, 9 років,  Монастирецький НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. –ДНЗ», Хустськкий район (Дотримання правил під час праці – запорука здоров’я та життя).

ІІІ місце – Колнишева Тетяна, 6 років, Мукачівська ЗОШ №13, м. Мукачево (Життя одне! Не ризикуй!)

Відповідно у другій групі (11-14 років) перемогли:

І місце – Драгушинець Крістіна, 13 років, Монастирецький НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», Хустськкий район (Йдеш на працю? Пам’ятай: удома тебе чекають ).

І місце – Фараджаєва Таїсія, 11 років, гурток «Веселі кольори», м. Ужгород (Пам’ятай про безпеку праці) .

ІІ місце – Болош Валерія, 14років, Ізянська ЗОШ І-ІІІ ст., Хустський район (Тату! Збережи життя для мене).

ІІІ місце – Смакова Єлизавета, 14 років, Перечинський ліцей, м. Перечин (Твоя безпека у твоїх руках).

І серед найстарших учасників найкращими були:

І місце – Чобаня Софія , 15 років, Перечинський професійний ліцей, м. Перечин (Знаки безпеки).

ІІ місце – Калин Ксенія , 16 років, Монастирецький НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. –ДНЗ», Хустськкий район (Безпека під час праці-майбутнє твоїх дітей).

ІІ місце – Деяк Анастасія, 16років, Монастирецький НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. –ДНЗ», Хустськкий район ( Охорона праці – наш ангел-охоронець).

ІІІ місце – Кайдаш Микола, Вище професійне училище №3, м. Мукачево Думай що робиш!).

ІІІ місце – Янєв Георгій, 15 років, Закарпатський обласний палац дитячої і юнацької творчості «ПАДІЮН» (Будь обережним! Дотримуйся правил безпеки на виробництві).

На переможців згодом чекають грамоти і призи. Їхні роботи візьмуть участь у другому - Всеукраїнському етапі. Голова оргкомітету, заступник начальника Управління Держпраці у Закарпатській області Володимир Горєв від імені керівництва Управління висловив щиру вдячність усім учасникам заходу та їхнім творчим наставникам. Він також зауважив, відрадно, що сучасна школярська молодь досить глибоко і креативно підходить до висвітлення такого актуального у всі часи питання, як безпечна праця.