Діяльність

На вебсайті Федерації професійних профспілок України розміщено для обговорення проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» щодо врегулювання проблемних питань, пов’язаних з проведенням атестації робочих місць за умовами праці в період карантину. Проєктом цього документа пропонується дозволити роботодавцям змістити терміни чергової атестації робочих місць у зв’язку із запровадженням карантинних обмежень.

Адже на деяких підприємствах у цей період неможливо своєчасно провести атестацію робочих місць за умовами праці. Це позбавляє працівників права на отримання пільг та компенсацій, зарахування стажу, який дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Можливо буде використовувати результати гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища, отриманих під час попередньої атестації на робочих місцях, якщо умови праці докорінно не змінювались. Провести чергову атестацію робочих місць за умовами праці надалі необхідно в строк не пізніше ніж через 60 днів після відміни карантину.