Діяльність

На розгляді  в Управлінні Держпраці у Закарпатській області перебувають матеріали атестації робочих місць Приватного Акціонерного товариства «Андезит», що видобуває та переробляє андезит  на Оріховському родовищі андезитів.

Нещодавно тут була проведена чергова атестація робочих місць за умовами праці. Як наслідок, працівникам, зайнятим у технологічному процесі, підтвердили право на  достроковий вихід на пільгову пенсію за Списком №2, додаткову оплачувану відпустку і встановили доплати до посадових окладів за роботу у важких та шкідливих умовах праці.

Завідувач сектору з питань експертизи умов праці  Управління Держпраці Лілія Січка ознайомилася з  умовами праці колективу підприємства безпосередньо на виробництві.

Умови праці у добувній галузі  вважаються важкими та шкідливими. За статистикою, 69% працівників галузі працюють в умовах, які не відповідають санітарно-гігієнічним нормам.  Отже, професійні ризики, що супроводжують  трудову діяльність  у несприятливих умовах праці, сьогодні є об’єктивною реальністю. Законодавством України запроваджені компенсаторні механізми вирішення проблем забезпечення безпеки та гігієни праці, які  реалізовуються через встановлення різних  пільг  за умови праці.