Діяльність

Нещодавно представники Виробничого структурного підрозділу  «Моторвагонне  депо  «Королево» Регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця», які  представили матеріали атестації робочих місць  на експертизу не за адресою, були запрошені до Управління Держпраці у Закарпатській області.

Адже, як відомо, відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за  умовами  праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 1 серпня 1992р. N 442 (в редакції Постанови КМУ N 741 від 05.10.2016),  контроль за якістю проведення атестації робочих місць за умовами   праці тепер покладено на органи Держпраці. Раніше це питання було в компетенції управлінь праці та  соціального захисту населення.

Фахівець сектору з питань експертизи умов праці Управління  опрацювала матеріали чергової атестації, проведеної на вказаному підприємстві наприкінці минулого року. Посадовець надала зауваження та рекомендації щодо проведення, оформлення результатів атестації та правильності встановлення  пільг і компенсацій працівникам.